Wat is sportfysiotherapie

Het is een specialisme dat inzicht heeft in de eisen die sportbeoefening fysiek en mentaal aan de sporters stelt. Daarmee heeft de sportfysiotherapeut kennis van de sportblessures.

Speciale positie van de sporter

Sporters kunnen speciale wensen hebben ten aanzien van de behandeling. Dus ze willen snel mogelijk hun trainingsschema en wedstrijdschema weer op kunnen pakken.

Als bij het behandelplan een oefenschema hoort zal sportfysiotherapeut uw conditie en motivatie als uitgangspunt nemen en samen met u, binnen het haalbare, werken aan een snelle en volledige genezing en revalidatie. Met uw wensen t.a.v. hervatting van uw sporttraining zal zoveel mogelijk rekening gehouden worden.

 

Preventie

Het is mogelijk dat de manier waarop u sport onnodige risico's met zich meebrengt of dat door blessures blijvende schade ontstaan is. Als dit speelt kan het wenselijk zijn om de wijze waarop u sport beoefent aan te passen. De sportfysiotherapeut zal dit zonodig ter sprake brengen.

Binnen dit kader valt ook het gebruik van hulpmiddelen, zoals kinesiotaping, die de risico's op nieuwe blessures of schade aan uw lichaam voorkomt.

Veilig naar de fysiotherapeut. Zo doe je dat.

Vanaf vrijdag 1 mei 2020 mogen wij weer geleidelijk aan open voor het behandelen van patiënten in de praktijk. Kijk voor meer informatie op onze hoofdpagina