Uw eigen, "natuurlijke" bewegingspatroon

Iedereen ontwikkelt, in de loop van zijn leven, een eigen bewegingspatroon. Maar soms raakt het eigen, "natuurlijke", bewegingspatroon verstoord en ontstaan hierdoor pijn en belemmeringen. Hoofd-, nek- en rugpijn komt het meest voor, maar de klachten zijn zeker niet hiertoe beperkt.

 

Onderzoek

De manuele therapeut zal met zorgvuldig onderzoek proberen om het natuurlijke bewegingspatroon te achterhalen. Dit kan o.a. door te letten op de asymmetrie in het skelet die zich bij iedereen ontwikkelt. Op basis van dit onderzoek, en de klachten van de cliënt, kan de therapeut vaststellen welke delen van het bewegingsapparaat verantwoordelijk zijn voor de klachten. Dit kunnen heel andere zijn dan de plaats waar pijn gevoeld wordt doet vermoeden.

 

Behandeling

Als de therapeut de oorzaak kent zal hij zijn behandeling hierop richten. De behandeling is in het algemeen heel subtiel. Voorzichtig en zorgvuldig zal de therapeut proberen het natuurlijke bewegingspatroon in de gewrichten zelf terug te winnen. Daardoor verdwijnt de pijn.

Veilig naar de fysiotherapeut. Zo doe je dat.

Vanaf vrijdag 1 mei 2020 mogen wij weer geleidelijk aan open voor het behandelen van patiënten in de praktijk. Kijk voor meer informatie op onze hoofdpagina